8 лист. 2019 р.

Eesti LGBT-konverents

Eesti LGBT-konverents «Hinge hinnaga haridus: LGBT+ õpilaste heaolu» toimus Tallinnas 7. Novembril 2019. Konverentsist osalesid haridusvaldkonna töötajad, eksperdid ja koolinoored. Üritust korraldasid Eesti LGBT-ühing ja Eurasian Coalition on Male Health (ECOM).

Konverentsi eesmärk oli ühiselt arutada selliseid teemasid nagu psühholoogiline ja füüsiline vägivald, LGBT noorte tervis ja õigused, negatiivne suhtumine LGBT-inimestesse ja nende muredusse ning koolitööjate toetuse puudus LGBT-õpilaste suhtes.

Konverentsi avades, ma eriti ütlesin: «Minu rahvusvaheline organisatsioon, ECOM, keskendab peatähelepanu strateegilisele informatsiuoonile. Mis see on? Selline informatsioon aitab otsuseid teha. Vaatamata sellele, et Eesti vabariik on Euroopa liidu osa, ütleksin parim osa, siin on väga vähe andmeid LGBT-inimeste kohta. Uskumatu! Nii et me olime tõesti õnnelikud, kui saime teada, et LGBT-ühing tegi oma uuringu. Mina teadlasena ootan suure huviga selle uuringu tulemusi ja ma kaldun arvama, et selliseid uuringuid on üha enam ja enam».



Konverentsi raames oma isiklikust kogemusest rääkis Dzmitry Karol, Noore kogemusnõustajate koordinaator Valgevenes. Tema presentatsiooni nimi oli «Noorte seksuaalharidus nõukogudejärgses keskkonnas».



Jüri Jorskij, ECOMi õigusküsimuste koordinaator, presenteeris viimaste andmete LGBT+ õiguste kohta Balti riikides.



Kristi Rüütel Tervise Arengu Instituudist esitles kõne «HIV ja suguhaigused MSM ja noorte seas Eestis».



Külastajad samuti osalesid aruteludest vägivalla, LGBT+ noorte tervise ja õiguste kohta.

Немає коментарів: