17 січ. 2019 р.

Renessansi ajast pärinev retsept: kanasupp apelsini- ja sidruniga

Koostisained: kaks vana munejat kana, kaks apelsini, kolm sidrunit, neli muna, safran, sool, pipar, umbes kümme grammi peterselli ja tilli.

Pane kaks kana suurde potti, lisa vesi ja tõsta pott tulele, lase rahulikult keema tõusta, riisu keemisel tekkiv vaht ära. Kee pika aja nõrgal tulel kuni valmimiseni. Võta liha välja, lisa puljongisse sool, pipar ja safran ning tõsta uuesti tulele.

Samal ajal eralda munakollased munavalgest, siis vahusta munakollased apelsini- ja sidrunimahlaga, siis kalla keevasse puljongisse.

Suurele vaagnale pane lõigatud kanaliha, lisa sool, pipar ja maitseroheline, siis anna lauale puljong piaalides.

Немає коментарів: