25 бер. 2019 р.

Ukraina LGBT-rahvuskonverents

Juba 11 aastat toimub Ukrainas LGBT-liikumise rahvuskonverents. Igal aastal tundub, et see kord on kindlasti viimane, sest on raske, pole raha ning kaks-kolm inimest saja osavõtja seast ei olnud selle ürituse käiguga rahul. Aga iga kord konverentsi juhtkomitee, inimesed, keda on juba ammu dinosaurusteks nimetatud, sellepärast et nad mäletavad toda aega, kui isegi mobiilitelefone polnud, ning kes seda liikumist algatasid, need inimesed tehes järgmist pingutust, otsivad raha, siis valivad osalejaid, panevad kokku kava, kujundavad seda ja võtavad hiljem vastu kogu halastamatu kriitika oma tegevuse kohata.

Konverentsil osalemine on juba ammu muutunud privileegiks, sest kus siis veel, kui mitte siin saavad kokku kõik liikumise võtmemängijad (üle saja inimese erinevatest meie suure riigi linnadest). Osalejad kohtuvad üksteisega, suhtlevad kolm päeva ja ööd nii ametlikult kui ka mitte ametlikult, kes ja millega tegeleb, arutlevad, innustavad üksteist ning sõidavad koju tagasi, tihti üksi, tänuta, karastades end ja kasvatades oma sõpru ja vastaseid tolerantsuse vaimus, et järgmisel aastal taas kokku tulla ja oma tööd teha.

Viimastel aastatel juhtkomitee mitte ainult otsib sponsoreid selle ürituse rahastamiseks (kolme päeva hotelli maksumus, toitlustamine, konverentsi materjalide ettevalmistus jms), vaid ka korjab iga osaleja käest registreerimistasu. See raha on vajalik Rahvuskonverentsi väikeste grantide fondi jaoks, mis läheb avaliku konkursi järgi noorte LGBT-aktivistide tähtsate initsiatiivide toetuseks. Niiviisi LGBT-kogukonna raha tuleb kogukonda tagasi.

Pärast konverentsi, kui selle osalejad naasevad koju, juhtkomitee avalikustab andmed, kui palju raha on, missugused on tingimused, et esitada sooviavaldusi toetuseks. Noored aktivistid, kui tahavad midagi huvitavat teha, esitavad oma sooviavalduse, siis juhtkomitee vaatab kõik sooviavaldused läbi ja iga komitee liige paneb oma hinded (ühest kuni viieni) edetabelisse, liikmete hinded summeeritakse ja reitingu järgi valitakse viis parimat projekti toetamiseks. Kui grant on tehtud, siis järgmisel konverentsil noored aktivistid teevad ettekande ja teavitavad osavõtjaid oma tulemustest.

Немає коментарів: